Vind een inloopbad voor de goedkoopste prijs

Steeds meer senioren kopen tegenwoordig een inloopbad. Als je niet bekend bent: het zijn grotere badkuipen, maar met afgedichte deuren voor gemakkelijk in- en uitstappen. Ze bieden veel voordelen voor mensen met mobiliteitsproblemen en kunnen zelfs levensreddend zijn. Veel mensen weten niet dat ze eigenlijk goedkoper zijn dan ze denken.

Als je online kijkt, kan je heel wat deals vinden om een goede walk-in tub te krijgen voor een goede prijs. In deze gids vind je alle voordelen van een walk-in tub en waar je de meest betaalbare kuipen kan vinden.

Waar is een inloop kuip voor?

Het antwoord op die vraag zit in de titel van het product: een inloop-bad. Ze zijn zo ontworpen dat je er rechtstreeks in kan lopen in plaats van over de rand van de kuip te moeten stappen. De voordelen van een dergelijk ontwerp zijn onmiddellijk voor iedereen die slecht ter been is. Niet alleen is het geen probleem om er in te stappen, maar ze zijn ook zo ontworpen dat je gemakkelijker in een comfortabele badpositie kan komen. En door de eenvoudige instap is het ook een stuk veiliger om uit te stappen.

Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom u een walk-in tub zou willen kopen.

1. Beperkte mobiliteit

De belangrijkste reden om een walk-in tub te bezitten is, zoals gezegd, dat je er gemakkelijk in kan stappen. Units hebben grote deuren met een lage instap, zodat het veilig en eenvoudig is om er in te stappen. Dit maakt de overgang van een rolstoel of een rollator naar uw bad veel sneller. Over rolstoelen gesproken, er zijn ook modellen die speciaal ontworpen zijn voor mensen die direct van een zittende positie naar een andere zittende positie moeten gaan.

Eenmaal binnen zijn er andere voorzieningen zoals rails en antislipoppervlakken om de veiligheid te verhogen. Sommige modellen zijn speciaal ontworpen voor grote baders en worden ook wel bariatrische tubs genoemd. Wat de situatie ook vereist, er is waarschijnlijk een bad dat speciaal voor uw behoeften is ontworpen. De kenmerken houden natuurlijk niet op bij de vorm van het toestel.

2. Hydrotherapie

Jacuzzi's en hot tubs zijn al voorbeelden van producten die hydrotherapiemethoden toepassen. Veel mensen vinden dat warme waterstralen een verzachtend en helend effect hebben op spierpijn, en ook de bloedsomloop kunnen verbeteren. Daarom zijn veel inloopbaden uitgerust met dezelfde functies om oudere klanten te helpen verjongen.

Als u overweegt een inloopbad te kopen, hebt u misschien al een aandoening die baat kan hebben bij hydrotherapie. Het kan een enorme zegen zijn voor patiënten die lijden aan artritis, fibromyalgie, problemen met de bloedsomloop, of andere problemen. Zelfs als je relatief gezond bent, kunnen die stromen warm water je spieren en gewrichten stimuleren, en helpen endorfines in je lichaam vrij te maken.

3. Kan gebruikt worden als douche

Als u de voorkeur geeft aan een douche in plaats van een bad, zijn sommige modellen voorzien van een uitschuifbare douchekop. Hierdoor kunt u het toestel als staande douche gebruiken, of zelfs terwijl u nog zit. Er zijn vele redenen waarom u de douche zou willen gebruiken, waarvan de meeste niet echt relevant zijn voor dit gesprek. Weet wel dat je de mogelijkheid hebt om je inloopdouche op die manier te gebruiken, mocht je dat belangrijk vinden.

4. Kan helpen tegen vallen of uitglijden

Gezond verstand zegt dat de badkamer de meest voor de hand liggende plaats is waar u uw houvast kunt verliezen. Het zal er immers glad zijn, omdat uw lichaam nat zal zijn. Er blijft ook water op de vloer staan, waardoor veiligheid nog belangrijker wordt. Een walk-in tub vermindert de kans op een ongeval aanzienlijk. De meeste zijn voorzien van antislip en houvast. Een ziekenhuisopname kan tienduizenden euro's kosten, dus als je nu investeert, voorkom je hoge ziekenhuisrekeningen.

5. Onafhankelijk ouder worden

Veel van die veiligheidsvoorzieningen zijn erg nuttig voor mensen die niet altijd iemand hebben om hen te helpen. Of het nu is omdat ze een gevoel van onafhankelijkheid hebben of omdat de mensen die hen helpen niet altijd in de buurt kunnen zijn, het hebben van een inloopbad betekent dat ze een bad kunnen nemen terwijl ze alleen zijn. Meer en meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om vroegtijdig naar een woonzorgcentrum te verhuizen. Geschat wordt dat een inloopbad een van de meest voorkomende aanpassingen is om senioren te helpen thuis te blijven wonen.

6. Goede Hygiëne

Hoe gemakkelijker het is om een bad te nemen, hoe minder waarschijnlijk het is dat u een dagelijkse reiniging zult willen overslaan. Dit is vooral belangrijk als u een wond of huidaandoening hebt die regelmatig moet worden gewassen. Veel modellen zijn ook uitgerust met specifieke jets of bidets die u kunnen helpen plaatsen te wassen waar u niet bij kunt. Hoe minder belastend het voor uw lichaam is om te douchen, hoe groter de kans dat u zich houdt aan uw dagelijkse hygiëne routine.

7. Gemoedsrust

Met alle bovengenoemde eigenschappen hoeft u zich niet voortdurend zorgen te maken over bepaalde zaken in uw dagelijkse routine. De gemoedsrust dat u minder snel zult uitglijden en vallen in uw badkamer kan uw levenskwaliteit aanzienlijk verhogen. Voor sommige mensen lijkt dat misschien erg triviaal, maar een leven zonder ons zorgen te maken over bepaalde dingen is geen vanzelfsprekendheid.

Waar koop ik een inloopdouche?

Als je online kijkt, zijn er twee belangrijke plaatsen om een walk-in tub te kopen. Ofwel koop je rechtstreeks van een merk via hun website, ofwel ga je naar een online marktplaats van een derde partij. Er zijn voordelen aan beide, dus hou in gedachten wat voor jou het belangrijkste is. Wat je ook moet weten is wat de installatiekosten zijn.

Officiële merkwebsites

Rechtstreeks kopen van een officiële merkwebsite is duurder, maar heeft meer voordelen. Sommige bieden gratis offertes aan om te zien hoeveel een installatie zal kosten. Anderen kunnen een medewerker naar uw huis sturen om te zien of een bepaald model in uw badkamer past.

Dat neemt een hoop giswerk uit de vergelijking geheel. Vergeet niet om van tevoren onderzoek te doen om te zien of een bedrijf een goede klantenservice heeft. Het extra geld dat u uitgeeft om direct te kopen, is het waard als u ondersteuning blijft krijgen.

Online Marktplaatsen

Het grootste voordeel van een online marktplaats is dat u meer geld zult besparen. Er is daar veel meer concurrentie, dus winkels die zich op websites als Amazon of Walmart bevinden, wedijveren voortdurend om een voordeel.

Je zal hier echter veel minder hulp krijgen als je vragen hebt. Als je met hun klantendienst spreekt, krijg je misschien iemand die niets van inloopbaden weet. Als je voor deze optie kiest, wees dan voorbereid om zelf veel onderzoek te doen.

Garanties en retourzendingen zullen hier ook niet zo goed zijn in vergelijking met officiële merkwebsites. Dit zijn allemaal dingen die je in overweging moet nemen als je gaat kiezen waar je je walk-in tub gaat kopen.

Het belangrijkste is hier dat u onderzoek doet. U zult in staat zijn om betere deals te krijgen op die manier, en ook leren welke bedrijven zijn de meest betrouwbare. Wees niet bang om direct contact op te nemen met verkopers. Ze helpen je graag met wat je nodig hebt. Eens je je inloopbad hebt uitgekozen en geïnstalleerd, kan je je concentreren op belangrijkere dingen en ten volle van het leven genieten.